Pada September 2021, pihak yayasan diketuai Pengerusi telah berkunjung secara rasmi ke Maahad AnNoer yang terletak di Janda Baik,Pahang.

Tujuan kunjungan ini ialah untuk berbincang kali terakhir secara bersemuka dengan Tuan Guru Syeikh Muhammad Nuruddin Marbu Al-Banjari Al-Makki tentang hajat pihak yayasan untuk menjadikan MKHAQ sebagai salah satu cabang Maahad AnNoer.

Alhamdulilah perbincangan yang diadakan di Maktabah AnNoer(Perpustakaan) berjalan dengan sangat lancar. Tuan Guru bersetuju dan menerima hasrat dengan hati sangat senang.

Setelah pembinaan siap kelak, MKHAQ akan mengguna pakai silibus I’dad sepenuhnya. Dan pihak Maahad AnNoer juga akan membekalkan tenaga pengajar sepenuhnya untuk tujuan pengajaran silibus tersebut.

Setelah selesai perjumpaan, rombongan meluangkan sedikit masa untuk menikmati keindahan Maahad AnNoer yang sangat cantik seumpama resort percutian ini.